Sağlıklı, dengeli ve kaliteli beslenmekten söz ediyorsak sofralarımızda balığa ciddi bir yer ayırmamız gerekir. Sloganımız ”haftada en az iki gün balık yemelisiniz” olmalıdır.
Sloganımız ”haftada en az iki gün balık yemelisiniz” olmalıdır.
Sağlıklı, dengeli ve kaliteli beslenmekten söz ediyorsak sofralarımızda balığa ciddi bir yer ayırmamız gerekir.
2. Balığın yararları arasında neler yokki…
Balık kaliteli bir protein kaynağıdır. Vücut direncini artırmaktadır. Enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Kalp damar sistemini desteklemektedir. Beyin ve hücre gelişimine katkıda bulunur. Yağ oranı az, kalorisi düşüktür. İçinde kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunduğu bilinen Omega 3 yağı bulunur. Omega 3’ün LDL kolesterolü (kötü huylu kolesterol) düşürebildiği, kalp ritmi bozukluklarını ve koroner damar tıkanıklıklarında azaltıcı etkisi olduğu yapılan bilimsel araştırmalarla desteklenmektedir. Kalp sağlığınız için şartlar elverdiğince balık tüketimini alışkanlık haline getirmelisiniz.
Balıklar kırmızı ete oranla daha az kolesterol içerir. Balık zehirleme riski olan bir besindir ve saklama koşullarına dikkat etmek gerekir.
3. Taze balık nasıl anlaşılmaktadır?
Balık alırken oltaya gelmemek için şunlara dikkat etmelisiniz: Balığın tazeliği gözlerinin parlak ve lekesiz, solungaçlarının kırmızı ve pembe, pul ve yüzgeçlerinin diri oluşundan, kaslarının sert ve esnek oluşundan, balığın üzerine parmağınızı bastırdığınızda çukurluğunun hemen düzelmesinden, kötü kokmamasından anlaşılır.